مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس گفت: در خصوص شناسایی کدهای مظنون به استفاده از اطلاعات نهانی مربوط به مصوبه افزایش نرخ خوراک پتروشیمیها فعلاً و صرفاً تا این مرحله از بررسیها، تعداد ۲۱ کد مظنون به استفاده از اطلاعات شناسایی شدند.
اختلاف بر سر نرخ خوراک وارد فاز جدیدی شده و توپ به زمین دستگاه های نظارتی و... انداخته شده و از طرف دیگر شرکت های بخش خصوصی هم دنبال مطالبات خود برای شکستن قوانین و مقررات دستوری هستند.
یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه سهامداران عمده صنعت پتروشیمی، صندوقهای بازنشستگی تامین اجتماعی، لشکری و کشوری هستند، گفت: عدم حمایت از صنعت پتروشیمی، فراتر از زیان سهامداران و حتی منافع جامعه ٥٠ میلیون نفری سهامداران عدالت است.
وزارت اقتصاد با تأکید براینکه بازار سرمایه و بازگشت اعتماد مردم به این بازار برای دولت سیزدهم در اولویت است، اعلام کرد:اصلاح آییننامه تعیین نرخ خوراک به هیات دولت ارائه شده و در کمیسیون اقتصادی دولت مطرح است و بعد از نهایی شدن به صحن دولت می رود.
رئیس کمیسیون اقتصادی معتقد است مصوبه نرخ خوراک نه تنها به زیان واحدهای تولیدی و اقتصاد خواهد بود بلکه بازنشستگان و دارندگان سهام عدالت به عنوان ذینفعان اصلی این شرکت ها هم آسیب خواهند دید.
عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس با بیان اینکه تصمیم اتخاذ شده در خصوص نرخ خوراک گاز صنایع هیچگونه مغایرتی با قوانین ندارد، گفت: به دنبال این هستیم تا فرمول تعیین نرخ خوراک برای شرکتهای پتروشیمی اصلاح شود و این موضوع باید به طور حتم در دستور کار قرار بگیرد و دولت هم میتواند مصوبه خود را اصلاح کند.
یکی از مشکلات همیشگی صنعت پتروشیمی نرخ خوراک بوده است به نظر میرسد باید با یک فرمول منعطف که هم به نفع درآمدهای دولت باشد و هم صنعت پتروشیمی، این مشکل را حل کرد.
افزایش قیمت خوراک به ۷ هزار تومان به صورت محرمانه به شرکت های پتروشیمی ابلاغ شد؛ کارشناسان پتروشیمی می گویند با اجرای این مصوبه سهام شرکت ها ۱۰۰ میلیارد ریزش کرده و ۵۲ همت خسارت به صنایع وارد می شود.
در حالی که فعالان پتروشیمی معتقدند افزایش نرخ خوراک ممکن است این صنایع را در مسیر ورشکستگی و تعطیلی قرار بدهد، فعالان صنایع پلیمر که محصولات پاییندست صنعت پتروشیمی هستند، معتقدند این موضوع یک شمشیر دو لبه است، اما ممکن است کاهش سودآوری از طریق نرخ ارزان خوراک، صنایع پتروشیمی را مجبور کند به سمت افزایش بهرهوری حرکت کنند.
افزایش نرخ خوراک پتروشیمی ها همواره چالش هایی را به دنبال داشته است، اما اکنون ماجرا کمی متفاوت شده زیرا کارشناسان امر می گویند نرخ ۷هزار تومانی خوراک ورشکستگی متانولی ها را به دنبال دارد.
متانول سازها می گویند که با خوراک ۷ هزار تومانی بسیاری از واحدهای تولیدی تعطیل و ۲.۵ تا ۳ میلیارد دلار ارز آوری آنها به خطر می افتد. آنها معتقدند که قیمت خوراک باید بر اساس فرمولی مشخص تعیین شود.
عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس طی نامهای به رئیس هیات تطبیق مصوبات دولت با قوانین مغایرتهای قانونی آیین نامه ابلاغی در خصوص تعدیل نرخ خوراک گاز پتروشیمیها و سوخت صنایع را اعلام کرد.